Rokjes- en slipperdag

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in Slippers
 • 1
Rokjes- en slipperdag

Okay, volgens de sociale media is ‘rokjesdag’ pas geweest. Ik vond het zelf die bewuste vrijdag, toen op sommige plaatsen in het land de temperatuur wellicht wel rond 20 graden lag, nog wat te fris om met blote benen naar buiten te gaan. Maar ik ben sowieso niet ‘de eerste’ die denkt: Yes, ik ga mijn melkflessen eens lekker tonen. Toch is ‘rokjesdag’ een grappig fenomeen. Er is geen exacte datum voor dé dag dat veel vrouwen voor het eerste met blote benen onder de rok op straat verschijnen. Wél is het vaak ergens midden april. En sommige dames eren Martin Bril op zijn overlijdensdag, op 22 april, en bestempelen het als Nationale Rokjesdag.

Pronken

De rok voor mijn eerste echte warme lentedag hangt bij mij al klaar. Te pronken in mijn kledingkast. Maar die stap om met blote benen naar het schoolplein te gaan. Tja. Voorlopig gebruik ik nog de smoes dat ik geen passende schoenen voor onder mijn rok heb. Juist die zijn belangrijk voor mij. Die afgetrapte slippers van vorige zomer kunnen namelijk echt niet meer. Tijd dus om te shoppen!
 

Hip

Zo vroeg in de lente vind ik een paar teenslippers van bijvoorbeeld Ipanema eigenlijk (nog) niet kunnen onder een rok of zomerjurk. Dát hoort bij echt zomerse dagen. Ik zoek iets meer gekleeds. Een slipper met een band om mijn enkel. Dan voelt het niet zo ‘bloot’. Tegelijk vind ik zo’n krokodillenleren of slangenleren band of suède band om mijn enkel wel sexy. Het ligt er aan hoe je de slippers van Doncho draagt, maar ze hebben zeker iets speciaals. Bovendien, ik vind ze tijdloos. Ze ogen hip, maar kunnen ieder seizoen weer aan. Over ‘hip’ gesproken. Die nieuwe slippertjes van Zaxy kunnen ook prima gedragen worden op rokjesdag. Zij zijn vrolijk en eigenzinnig.

 Donchoo natural Zaxy like rozeIpanema brilliant blue

De tijd voor die platte, zomerse teenslippers komt vanzelf. Als het warm zomerweer is. En, als rokjesdag achter de rug is en het heel gewoon is dat je rok of jurk met blote benen draagt. Dan trek ik zonder erbij na te denken mijn favoriete slippers aan. En noem het, keer op keer: slipperdag!
 

Zonnige groetjes van Marije 
www.gaafvoormama.nl 
gastblogger www.slipperwereld.nl  

Reacties

 1. Sam Sam

  Beste,

  Mogen wij een linkje naar jullie website opnemen op http://www.slipper.nu

  Graag hoor ik van jullie.

  Mvg

  Sam

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Deze informatie hebben we nodig om uw bestelling correct te kunnen leveren
Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »