Multifunctionele waterschoenen

Multifunctionele waterschoenen

Tot voor kort had een waterschoen voor mij eigenlijk één functie: ze bieden je voeten bescherming als je het water van een kiezelstrandje of een zee met zee-egels in gaat. Ter bescherming van je bloten voeten dus. Dat bleek ook belangrijk te zijn tijdens onze vakantie in Egypte. Deze zonvakantie was gepland in de herfst… en zie dan maar eens ergens waterschoenen te kopen. Best lastig. Gelukkig bleken die waterschoenen in diverse maten en modellen het hele jaar rond bij Slipperwereld te koop te zijn. Probleem opgelost.

Waterschoen als leermiddel

Maar toen deed zich het volgende ‘probleem’ voor. Dochter Pien startte met zwemles. De zwemschool wil dat alle kinderen waterschoenen dragen. Wat dat betreft ging er dus een nieuwe wereld voor mij open en werd de functie van een waterschoen uitgebreider. Op de vraag waarom de leerlingen tijdens de zwemles waterschoenen moeten dragen, kwam een duidelijk en meervoudig antwoord. “Allereerst is het een leermiddel, maar ook voor hygiëne en veiligheid willen wij dat de kinderen waterschoenen dragen.” Bij die veiligheid en hygiëne kan ik mij alles voorstellen. Een voetschimmeltje heb je zo te pakken in een zwembad waar honderden mensen komen. Of een glijpartij op een natte vloer is ook zo gemaakt. Maar hoe zit het met de waterschoen als leermiddel? De zwemjuf legt uit: “Bij het aanleren van de beenslag van de school- en rugslag en bij het watertrappen is het belangrijk dat de voetenstand ‘goed’ is. Met blote voeten in het water voel je niet goed wat je doet. In het warme water zijn kinderen (met kurk om) geneigd om hun benen ontspannen te houden en niet extra aan te spannen. Met sokken en/of waterschoenen aan, voelen ze goed waar hun voeten zitten en hoe ze hun voeten houden. Probeer zelf maar eens in een zwembad goed te concentreren op je voeten en stand van je tenen. Daar denk je niet aan. Op het moment dat wij refereren aan voeten, tenen (of vlaggetjes, zoals wij ze noemen), voelen kinderen direct wat ze moeten doen.”

 

Leuke kleurtjes

Het verhaal van de waterschoen als leermiddel is mij duidelijk en dus gaan Pien en ik op zoek naar een leuk waterschoentje. Er blijkt keus genoeg! Meer zwemscholen hanteren het waterschoen-leermiddel. In de webshop is niet alleen keus uit allerlei leuke kleurtjes, ook in modellen. De ‘ouderwetse’ open waterschoen met gesp - langzamerhand veranderd Sarraizienne van naam naar Meduse – is er nog altijd, maar er zijn nu ook hippe en UV waterschoenen van Playshoes met klittenbandsluiting. Voor Pien is de keus snel genoeg gemaakt. Zij kiest voor leuk, en dus het sneldrogende neopreen in roze met printje van een lieveheersbeestje. Dit fashionable waterschoentje kan zij – zo meent Pien zelf – ook als gewone schoen aan. En naar haar zwemles. En naar dat kiezelstrandje tijdens de vakantie!


Zonnige groetjes van Marije 
www.gaafvoorkinderen.nl
gastblogger www.slipperwereld.nl  

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Deze informatie hebben we nodig om uw bestelling correct te kunnen leveren
Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »